162919x bekeken sinds 8 januari 2008
Teamblog

Laatste 10 blogs

3-12-2017: CLUZONA 4 - SC EMMA 4 2-1

De laatste thuiswedstrijd van het succesvolle jaar 2017 aantreden tegen SC Emma. Na de perikelen van vorig jaar waren we toch wel benieuwd naar de ploeg van dit jaar. Het bleek een ervaren elftal te zijn waar we lekker tegen konden voetballen, met een continu pratende (zowel tegen ons als zijn eigen mensen) marktkoopman en een met een muts getooide spielmacher, die wel een prettig balletje kon spelen en spelers die zelfs Eric complimenten gaven voor zijn goede fluiten. De strijd ging gelijk op, zonder veel kansen. De 0-1 viel dan ook een tikje onverwacht en of het nu verdiend was of niet zal altijd een discussie blijven. Gelukkig was onze reactie er na enkele minuten. Patrick stuurt Joost weg en deze maakt oog in oog met de keeper gebruik van een verdediger waardoor de bal net nog een stukje lift krijgt waardoor de keeper ook echt kansloos is en de bal recht in de winkelhaak verdwijnt. We krijgen nog een buitenkansje om op voorsprong te komen. Na een aanval met een buitenspellucht, waarbij echter niet wordt gevlagd door de bezoekende grens, wordt door de keeper een overtreding begaan en verdwijnt de bal terecht op de stip. Helaas kan Bart echter ook missen vanaf, ut was al heel lang geleden, en dus helaas geen voorsprong.
De 2e helft blijft hetzelfde spelbeeld gehandhaafd. 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, kansen krijgen maar het net lang niet kunnen vinden. Onder andere een reuzenkans van Maikel wordt gemist, Bart mist oog in oog met de keeper en ook Pieter doet een duit in het zakje. Maar ongeveer 10 minuten voor tijd verlegt Bart vanaf rechts naar links het spel (het kan uiteraard ook van links naar rechts zijn geweest), 2 verdedigers van Emma communiceren niet helemaal met elkaar en missen allebei, waardoor Pieter oog in oog met de keeper de bal wel afmaakt. Omdat we al heel de tijd spreken over een gelijkwaardige wedstrijd, bieden wij de gasten ook zo’n kans aan uit een soortgelijke fout van 2 van onze verdedigers, maar de aanvaller van Emma ziet zijn schot tegen de onderkant van de ballenvanger eindigen. Uiteindelijk was dat het enorme verschil deze wedstrijd plus het feit dat Kevin een minuut voor de tijd ook nog een bal keurig uit het hoekje weet te tikken na een scrimmage voor de goal. 2017 wordt dus met een overwinning afgesloten, toch wel een waardig eind van zo’n mooi voetbaljaar.
Heren, een fijne jaarwisseling gewenst, je bent een rund als je met vuurwerk stunt, en iedereen tot volgend jaar.

Scoreverloop:
• 0-1 SC Emma 4
• 1-1 Joost V, ass Patrick
• 2-1 Pieter, assist Bart

FvN-punten

5. Dave:
Mag na rust invallen, heeft dus een kwartier de tijd om zich hiervoor op en top voor te bereiden, en sprint dus 1 minuut voor aanvang van de 2e helft van het veld af om te gaan kakken. Laten we het maar op spanning houden

4. Patrick
Heeft inspiratie gekregen van de rode wijn scheet van Denise en om dit nu te overtreffen laat hij tijdens een blessurebehandeling een klein bierscheetje

3. Eric
Krijgt van de tegenstander het volgende compliment: “Ik dacht dat hij het niet zou zien, maar hij zag het juist heeel goed !

2. Eric
Krijgt van de tegenstander het volgende compliment: “Werkelijk waar heren, deze scheids ziet alles, daar ligt het echt niet aan !”

1. Eric
Krijgt van de tegenstander het volgende compliment: “Sorry scheids, ik zag het niet goed, jij wel, mijn excuus bij deze”

PS: Je moet erbij zijn geweest en het gehoord hebben om het te geloven!
Lees verder | Auteur: Eddy | 14 december 2017 | 0 Reacties

26-11-2017: RKSV RCD 5 - CLUZONA 4 2-0

Deze zondag stond er een bezoek aan RCD gepland. Voor de meesten de eerste keer dat ze hier mochten aantreden. Op voorhand ook weer een wedstrijd waarin we een kans hadden en dan zouden we zomaar “best of the rest” kunnen zijn. Nadat Eddy een 20-tal minuten later dan het aanvangstijdstip zich had gemeld, liet hij zich bijpraten en wat hij daar hoorde beviel hem wel. Er waren in dat eerste kwartier al aardig wat kansen bij elkaar gesprokkeld, alleen het vizier van Pieter had nog niet helemaal op scherp gestaan. Maar nog geen reden voor ongerustheid. De wedstrijd die Eddy echter zag, was een gelijkopgaande strijd waarbij niet altijd werd gekozen voor een voetballende oplossing maar voor een onrustige haal naar voren en dan maar hopen op. Of dit nu lag aan het Dordtse tapijtje, wat niet helemaal egaal was (maar daar hebben beide ploegen dan weer last van), of aan andere oorzaken, het werd er allemaal niet rustiger op. Met nog 1 goede, gemiste kans van Pieter, op zak zochten we de kleedkamer op. Daar toch aangegeven dat we wat meer ballen moesten gaan spelen in de voeten van onze eigen spelers en dan zouden de kansen vanzelf nog wel gaan volgen. Dit gebeurde ook in het begin van de 2e helft waardoor er weer wat kleine kansjes volgden. Helaas waren de wijze woorden weer snel vergeten en werd het spel steeds opportunistischer en kwamen er steeds meer lange ballen naar voren. Het aantal kansen werd daardoor schaarser. Het echte breekpunt ontstond toen, na licht contact door CJ, er een penalty werd gegeven en deze werd benut door RCD. Het voetbal verdween met de minuut, de irritatie nam verder toe alsmede het babbelniveau. Toch kregen we nog 1 goede kans, maar uit de rebound van een vrije trap va DJ kreeg Joost V. de bal niet achter de keeper gefrommeld. De 2-0 was een logisch gevolg van de ontstane ruimte en de nederlaag helaas een feit. De volgende keer regen Emma dan maar beter, en hopen dat we het voetballende gedeelte niet overslaan.

Scoreverloop:
• 1-0 RKSV RCD 5
• 2-0 RKSV RCD 5

FvN-punten
5. Erik E: Is blijkbaar sponsor van RCD gezien het reclamebord met “De Nestor” rond het hoofdveld

4. Michael P: Zijn eerste bakje koffie in een Mustang is een feit….

3. Eddy: Wil zo graag, heel lang in de trein zitten dat hij daardoor het eerste kwartier mist

2. Pieter: Had het keerpunt in de wedstrijd kunnen zijn maar faalt op voor hem herkenbare Dordtse grond

1. CJ: Raakt een keer een tegenstander heel licht, krijgt hij alsnog een penalty tegen
Lees verder | Auteur: Eddy | 30 november 2017 | 0 Reacties

19-11-2017: ROOSENDAAL 7 - CLUZONA 4 2-6

Deze zondag stond de wedstrijd tegen Roosendaal op programma. Zoals vorige week geschreven, met een blik op de ranglijst en dus een stuk scorebordjournalistiek, zouden we deze wedstrijd weer eens mee moeten kunnen voetballen om de punten. Dit bleek ook zo te zijn op het kunstgrasveld en na enkele minuten stonden we al 0-1 voor toen Maikel zo vrij als een vogeltje opdook in de 5 meter van de gastheren en zo eindelijk een keer een goed genomen vrije trap van DJ promoveerde tot goal. Dat het kunstgrasveld ook wel eens tot komische situaties kan leiden blijkt als DJ zich, met niemand in de buurt, laat tackelen door een te hoge grasspriet (of waren ze veters niet goed gestrikt?)terug naar serieuze zaken: Kort na deze aardbeving viel ook de 0-2 via Pieter na een snelle ingooi van Erik E en een goede assist van Maikel en daardoor leken we een mooie middag tegemoet te gaan. We kregen nog meerdere goede kansen maar de score werd alleen nog uitgebouwd door een goede counter, waarbij Bart, Pieter lanceerde en deze de 0-3 aantekende. Van de gastheren weinig ballen die onze gelegenheids doelman Jesper deed verontrusten. 0-3 bij rust, ongekende luxe !
Als Roosendaal al met goede bedoelingen uit de rust was gekomen dan was daar na enkele minuten in de 2e helft voor hen opnieuw een domper, want een corner van Bart werd wederom door Maikel, dit keer met het hoofd tegen de touwen gewerkt. Dat er bij DJ tegenwoordig weinig verschil meer is te zien, tussen trappen met links of rechts, blijkt uit het feit dat hij het voor elkaar krijgt om met links een ouderwetse punter tot goal promoveert. Dit inspireert Wilfred, die ook maar eens een poging waagt. De bal vliegt huizenhoog over, maar het ontlokt Wilfred toch de uitspraak, dat het niet eens zo slecht was. De hockeydame die deze UFO bijna op haar hoofd kreeg denkt daar anders over!
Er vallen nog vele kansen te noteren, onder andere voor Joost V, die de term 3x schieten voor een kwartje wel heel letterlijk neemt, DJ die het nog een keer met links (kansloos) en rechts (nog kanslozer) probeert en Dennis die op zijn Hulsdonk ook graag een duit in het zakje wil doen. De enige goal die valt is van Pieter, die een uitgespeelde aanval uit het boekje afrondt. Dat vervolgens de cleansheet van Jesper wordt vernaggeld door slap verdedigen is erg jammer en kost ons ook een positie op de ranglijst. Dan zal zullen we volgende week een plaatsje moeten gaan stijgen ten kosten van het Dordtse RCD. Het lijkt weer een pot waarin we kunnen strijden voor punten, we wachten het weer af. We hopen dat daarbij niet iedereen een gehoorbeschadiging heeft opgelopen door de ietwat harde geluidstand uit de boxen van de kantine. Voordeel is dan wel weer dat je het eerste Cluzona 4 wijnscheetje van Denise niet hoort, maar nog steeds wel ruikt!

Scoreverloop:
• 0-1 Maikel, assist DJ
• 0-2 Pieter, assist Maikel en Erik E
• 0-3 Pieter, assist Bart
• 0-4 Maikel, assist Bart
• 0-5 DJ
• 0-6 Pieter, assist Maikel
• 1-6 Roosendaal 7
• 2-6 Roosendaal 7
 

FvN-punten

5. Wilfred:
Blijkt na zijn Poolse stage ineens heel hoog te kunnen schieten

4. Denise/Dennis:
Denise bestelt het eerste rode wijntje uit de Cluzona 4 geschiedenis en laat dan zien dat ze het scheetjes laten goed heeft afgekeken van de heren (evenals het ontkennen trouwens)

3: DJ:
Is zo onder de indruk van het feit dat hij vrouw en moeder aan de kant ziet, dat hij eerst spontaan op zijn knieen valt voor zijn vrouw en vervolgens om te stoefen ook nog ballen met links gaat schieten

2: Michael P:
Ruilt de rustig gezongen liedjes door zijn dochter in de Essense kerk in, voor knalharde Nederlandstalige onzin herrie in de kantine van VV Roosendaal.

1. Joost V:
Als je zo vaak op doel schiet, mag hij er gerust een keer in.
Lees verder | Auteur: Eddy | 23 november 2017 | 0 Reacties

12-11-2017: CLUZONA 4 - HOEVEN 4 1-4

Vandaag stond Hoeven 4 op het Wouwse menu. Al snel bleek dat ook vandaag het weer vooral eens wedstrijd zou worden van tegenhouden en hopen dat we met een snelle counter voor wat gevaar kunnen zorgen. Onze voorhoede was echter ook wat geïmproviseerd en Joost en Sander hebben in de loop der jaren toch wat aan snelheid ingeboet om snelle counters uit te voeren. Het was dus een lastig potje maar het tegenhouden ging de eerste 20 minuten prima. Toen sloeg echter weer het noodlot toe. Een van de voorzetten belandde tussen 16 meter en de penaltystip, de communicatie was weer niet helemaal 100%, de bal op het hoofd van Jesper, Kevin staat wat dichterbij dan verwacht en de boel vliegt keurig de touwen in. Koppies gingen toch wel wat omlaag en er werd niet altijd scherp meer verdedigd, waardoor Hoeven nog 2 keer kon scoren, met ogenschijnlijk makkelijk ogende wandelingen door de 16 meter van ons. Dit alles leverde dus een 0-3 ruststand op. Na rust eenzelfde beeld, maar vooral de lat werd geteisterd door de gasten. De keeper aan Hoevense zijde wilde ook wat plezier beleven in deze ochtend, waarbij hij vergat dat hij niet voor niets in de goal stond. Hij probeert Patrick uit te spelen, die steekt een been uit en verovert de bal en vervolgen schiet hij ogenschijnlijk koelbloedig de bal in het lege doel. Even later gaat de keeper opnieuw de mist in en maakt Joost de aansluitingstreffer maar de goed leidende Eric ziet er een overtreding in en keurt de treffer af. Even later wordt door Hoeven de definitieve genadeklap uitgedeeld en de 1-4 op het scorebord gezet.
Helaas wederom een terechte nederlaag tegen een betere, sportieve tegenstander. Vanaf nu komen er enkele potjes aan waarin we, als scorebordjournalistiek bedrijven, wat meer kans hebben om mee te spelen en voor de punten kunnen gaan.

Scoreverloop:
• 0-1 Hoeven 4
• 0-2 Hoeven 4
• 0-3 Hoeven 4
• 1-3 Patrick
• 1-4 Hoeven 4

FvN-punten:

5. Patrick: Na een lange onrustige nacht mist hij toch zijn bedje en hij valt dan ook spontaan om als hij zijn eerste bal wil overspelen. Hij blijft echter wel koelbloedig voor een leeg doel (of was dat schijn?)

4. Dennis: Heeft in deze wedstrijd zijn nieuwe bijnaam “Kiekeboe” verdiend. Speelt eerst de tegenstander in eigen 16 keurig uit waarbij een Kiekeboe over zijn lippen rolt. Geeft daarna een te kort passje op DJ waarop diezelfde tegenstander Kiekeboe terug roept en de bal hard naast poeiert

3. Wilfred: Was door een absentie van enkele wedstrijden even vergeten dat wij dit jaar meer achter de tegenstanders aan lopen dan andersom.

2. Jesper: Een eigen doelpunt om in te lijsten. Zo heeft hij er niet heel vaak 1 gemaakt

1. Michael P: Gebruikt Eddy als kinderoppas. Als beloning krijgt Eddy van dochter Martyna, worteltjes, komkommer en gesneden paprikaatjes aangeboden. Precies wat hij wenst op de zondagochtend……heerlijke groenten
Lees verder | Auteur: Eddy | 14 november 2017 | 0 Reacties

04-11-2017: NIEUW BORGVLIET 2 - CLUZONA 4 5-1

Na de nederlaag een week eerder, nu naar Bergen om aan te treden tegen Borgvliet. De tegenstander was al bezig met de warming up, toen wij de kleedkamer indoken en ze begonnen dan ook iets feller dan wij aan de wedstrijd. Alle hens aan dek, maar daar kwamen we in eerste instantie goed doorheen. Toen kwam vervolgens het thema van de wedstrijd aan bod, communicatie of miscommunicatie. Bij communicatie betekent het dat er contact is tussen 2 personen (of gemeenschap, maar dat zullen we hier maar niet bespreken). Bij miscommunicatie gebeurd het dus dat het contact niet helemaal loopt zoals het bij goede communicatie zou moeten lopen. Hierbij een opsomming van wat er dan mis kan gaan:

Als Bart aangeeft dat hij last heeft van zijn bovenbeen en mogelijk geen hele wedstrijd kan spelen, is het vreemd dat hij binnen enkele minuten het veld af moet met een blessure aan de hamstring.

Als Kevin vervolgens roept tegen Dave om van de bal af te blijven is het vreemd dat je niet uit de weg gaat (zou Dave ook zijn blijven lopen als Eddy nog steeds keepte? Al was de kans klein geweest dat die zo ver zijn doel was uitgelopen (ik zal jullie maar voor zijn)) waardoor geen van beide de bal raakt (wel elkaar) en de 3e, helaas was dat een speler van Borgvlet, er met de bal ervandoor gaat en de bal in het lege doel werkt.

Als de tegenstander een bal terugspeelt op de keeper en Pieter staat daar nog tussen is het niet vreemd dat we daar de gelijkmaker uit maken (met wat moeite, maar hij was binnen)

Als de communicatie tussen de plaats van de voet en de plaats van de bal niet helemaal optimaal is dan kan de bal wel eens onder de voet van Kevin het doel in gaan

Als de communicatie tussen scheids en Anthony niet goed is, dan kun je wel eens van het veld af moeten.

Als de communicatie tussen keeper en verdediger weer niet helemaal optimaal is dan kan de bal wel eens via een eigen voet het doel in hobbelen (het kan natuurlijk ook gelegen hebben aan achtergebleven hagelkorrels).

Kortom, door wat vermijdbare fouten komen we op achterstand en helaas zijn we niet bij machte om dat nog goed te maken. Dat heeft uiteraard ook te maken met de betere tegenstander, maar het is wel zonde.
Overigens heeft uw verslaggever ook weer een uniek moment meegemaakt. Dit was voor hem de 1e keer dat een scheids het duel even stillegt in verband met een flinke hagelbui! Lang leve een dugout, al stond ie wel aan de verkeerde kant.

Scoreverloop:

- 1-0 Nieuw Borgvliet 2
- 1-1 Pieter
- 2-1 Nieuw Borgvliet 2
- 3-1 Nieuw Borgvliet 2
- 4-1 Nieuw Borgvliet 2
- 5-1 Nieuw Borgvliet 2

FvN-punten:

5. Bart: Als je zo nadrukkelijk spaart om in de middag succesvol het kabouterpad te kunnen lopen dan verdien je gewoon 5 punten
4. Dave: Moet leren luisteren naar Kevin. Voor de volledigheid, dat hoeft alleen op het voetbalveld 
3. Patrick: Trakteert het publiek op de hoofdtribune op een fantastische hakbal waarmee hij 2 Borgvliet spelers het (kabouter) bos instuurt
2. Richard: Durft in de 2e helft niet direct in het veld te gaan staan, maar wil eerst de 6 minuten straf van CJ uitzitten
1. Dirk-Jan: Probeert bij een corner weer zijn bekende Ron Zwerver smash techniek, maar deze scheids had het wel door
Lees verder | Auteur: Eddy | 07 november 2017 | 0 Reacties

29-10-2017: CLUZONA 4 - ROOD WIT 4 0-4

Deze zondag aantreden tegen Rood Wit, een der medekoplopers. De eerste helft was er 1 met weinig hoogtepunten. Rood Wit was voetballend beter, maar speelde in zo´n laag temp, dat het voor ons allemaal te belopen viel en men dus alleen van afstand gevaarlijk kon worden. Als dan ook nog eens de ballenvanger vaker getest wordt dan Kevin, dan gebeurd er maar weinig. Helaas konden wij ook hun defensie niet echt verontrusten. Wat slappere schoten waren geen probleem voor hun keeper. Het leek dan ook op een rustige en vredige 0-0 ruststand af te steven tot ongeveer de 40e minuut. Rood Wit mocht een corner nemen en wij gaven vervolgens een knap staaltje kijken, kijken maar niets doen weg. Zelfs de Rood Witter verbaasde zich over zoveel gemak waarmee hij tegen de bal kon lopen om de 0-1 binnen te werken. Verbazing alom hoe dit had kunnen gebeuren. In de rust konden we aardig wat wissels doorvoeren omdat de bank eindelijk weer eens aardig gevuld was. Dit dan ook gedaan en vol energie werd de 2e helft gestart. Met het nodige optimisme werd de Rood Wit verdediging wat onder druk gezet en er kwamen ook wat kansjes voor oa Joost V, maar helaas ontbrak nu de precisie. Na 10 minuten komt Rood Wit met een lange haal van de verdediging uit de problemen, en Richard wil de bal op Kevin terugkoppen. Helaas was die bal wat te kort (of stond Kevin wat te ver weg, het is maar hoe je het bekijkt), de Rood Wit spits ertussen en de 0-2 op het bord. Weer volkomen onverwacht. De koppies vervolgens naar beneden, de spirit eruit en de 2e helft werd vervolgens weer in hetzelfde lage tempo gespeeld als in de 1e helft met dat verschil dat de gasten er nog wel 2 konden bijprikken, 1 vanuit een penalty. Een op zich terechte nederlaag, maar wat als die 0-1 niet was gevallen, hoe had het dan gelopen? We zullen het nooit weten

Scoreverloop:
• 0-1 Rood Wit 4
• 0-2 Rood Wit 4
• 0-3 Rood Wit 4
• 0-4 Rood Wit 4

FvN punten:

5. Anthony: Moet bij zijn return, direct aan de slag om de ballen op te pompen. Je moet onder aan de pikorde beginnen, Ant!
4. Jesper: moet vervolgens een bal gaan halen bij de pompende Anthony omdat de ballenvanger ook wel eens wordt gemist door die van Rood Wit
3. Richard: Zouden zijn haren tussen bal en hoofd hebben gezeten waardoor de snelheid van de bal minder werd?
2. CJ: Wenst dat er wat gebeurd in de voorhoede en wordt dan ook prompt gewisseld
1. Eddy: Debuteert in de 5e klas met dikke nederlaag
Lees verder | Auteur: Eddy | 07 november 2017 | 0 Reacties

15-10-2017: SC GASTEL 4 - CLUZONA 4 : 4-0

s Ochtends vroeg verzamelen op de carpoolplek bij de Beren om 3 minuten later op het sportpark van SC Gastel aan te komen. Met een groep van 12 man, waarvan een aantal half fitte atleten en een terugkerende Joost V. Het sportpark had een kleine metamorfose doorgemaakt met een compleet nieuwe kantine en kleedkamers. Verder was er weinig veranderd: een (naar beide kanten) warrig leidende scheids en een lekker babbelende tegenstander met dito publiek. Door de vele afwezigen een opstelling met Jesper in de goal en Dave als snelle surprise in de spits. Na een wat aftastend begin lag toch na een minuut of 10 de 1-0 voor Gastel in het net, na een kopbal uit een corner. Langzaamaan kwamen we beter in de wedstrijd en konden we het krachtsverschil compenseren met hard werken en waar mogelijk het zoeken van Dave en Patrick in de diepte om snel om te schakelen. Beste kans in de eerste helft was een vrije trap van DJ die door Maikel niet op waarde kon worden geschat. Jesper stond prima te keepen en hield tot aan de rust zijn doel verder schoon. Met Joost V. voor Patrick werd de tweede helft ingezet en leek een gelijkmaker er aan te komen. Helaas kregen we de kansen niet echt uitgespeeld en bleef ook Gastel gevaarlijk. De 1-0 stand bleef lang op de borden, tot 20 minuten voor tijd bij een steekbal op 1 van hun spitsen een overtreding werd gemaakt net voorbij de middencirkel. De scheidsrechter liet de vrije trap echter heel wat verder richting het strafschopgebied nemen. De vrije hoek werd gevonden en de 2-0 lag binnen. Daarna was ons verzet gebroken en kregen we nog twee doelpunten tegen waarbij we te veel uit de organisatie liepen. Helaas een ietwat geflatteerde maar wel terechte nederlaag. Op naar een weekje rust om daarna de draad weer op te pakken thuis tegen één van de koplopers: Rood-Wit.

Scoreverloop:

1-0 SC Gastel 4
2-0 SC Gastel 4
3-0 SC Gastel 4
4-0 SC Gastel 4

FvN-punten:
5: Dirk-Jan: krijgt een hele alinea in het Gastels verslag: Waar 4e elftallen vaak bekend staan om hun rustige, sociale en positieve aanvoerders (soms met een vals randje zou de laatste man zeggen), werd dit vooroordeel een keer niet bevestigd. De heilige Antonius deed iets waar E.T. met zijn vingers jaloers op zou zijn; niet naar huis bellen, maar een slordige 120 kilo een paar meter verder wegleggen. En dan kleden onze nieuwe shirts nog redelijk af.
4: Baeke: jarenlang geïnvesteerd in nr 13 van de lotto
3: Patrick: handballen en tackelen in de 16, laat je moeder het maar niet lezen
2: Dave: een surprise in de spits
1: Jesper: schat zichzelf in op niveau van Cluzona 2 door alvast in hun kleedkamer te gaan zitten ipv die van Cluzona 4
Lees verder | Auteur: Maikel | 23 oktober 2017 | 0 Reacties

08-10-2017: CLUZONA 4 - HALSTEREN 3: 3-3

Door de regenval van de avond ervoor en om veld 3 te ontzien na onze vele trainingsuren werd de wedstrijd tegen Halsteren 3 op veld 4 gespeeld. Nadat wij al volop met onze warming-up bezig waren en de concentratie hadden opgebouwd, kwam Halsteren vrij laat het veld op. Vergeten broekjes, dat kan de beste overkomen. We begonnen daarom een paar minuten later, maar waren wel meteen scherp. Net als in de voorgaande wedstrijd werd de tegenstander rond de middellijn opgevangen met het idee er bij balverovering snel uit te komen. Dat idee kwam na een minuut of 10 goed uit de verf. Bart werd vrijgespeeld op het middenveld en met een door hemzelf genoemde splijtende steekpass zette hij Pieter alleen voor de keeper en werd de 1-0 binnen geschoten. Vijf minuten daarna werd opnieuw Pieter diep gestuurd en nu kon onze Schapenkop alleen onreglementair en binnen de 16 worden gestopt met een penalty tot gevolg. Bart meldde zich zoals gewoonlijk voor dit kunstje om zoals ook door hemzelf benoemd weer een onstopbare trap te produceren. Voorsprong van 2-0 en een tegen elkaar en op de scheids mopperend Halsteren tot gevolg. Halsteren bleek ook niet voor niets voorgaand jaar kampioen te zijn geworden en begon met goed positiespel de druk op onze verdediging steeds verder op te bouwen. Een vrije trap rond onze 16 werd precies bij de tweede paal gelegd en waar de spits van Halsteren eerst nog op een goede redding van Kevin stuitte kon hij in tweede instantie de bal hoog in ons doel werken. In het vervolg van de eerste helft probeerden wij het de gasten moeilijk te blijven maken, maar na een vlot lopende aanval moesten we toch de gelijkmaker incasseren. Het moppergehalte van de gasten was daarvoor al wat verder gestegen door een buitenspelsituatie waarover de meningen verdeeld waren. Met een paar pittige overtredingen op onze spelers werd de rust bereikt.
Na de rust wat wisselingen van spelers aan beide kanten, maar een onveranderd spelbeeld en kritisch gehalte richting de scheids. Halsteren werd met name gevaarlijk via corners en voorzetten van de zijkant, maar de kopballen gingen gelukkig voor ons steeds net naast. Aan de andere kant bleven wij loeren op de ruimte achter de verdediging, waarbij Patje weer hard werkte om de bal bij zich te houden en Pieter op scherp stond om diep gestuurd te worden. We kwamen op deze manier ook een paar keer goed door, met de beste kans voor Pieter die 1 op 1 met de keeper zijn inzet tegen de paal zag gaan. Ineens werd de Halsterse Babangida met een dieptepass bereikt en lukte het hem om Kevin te passeren. Voorsprong weg en omgedraaid in een achterstand van 2-3. Toch wisten we er nog een paar aanvallen uit te persen en bij een voorzet van Michael P. stond Maikel op de goede plaats bij de tweede paal om de bal over de keeper en achter de lijn te koppen. Doordat Patje nog even een laatste zetje wilde geven, volgde er opnieuw een buitenspeldiscussie, maar de gelijkmaker bleef op de borden staan. Een knap puntje werd daarmee uit het vuur gesleept.
Hiermee hebben we ons prima hersteld van de slechte competitiestart en staan we keurig in de middenmoot. Hopelijk kunnen de komende weken de geblesseerden terug gaan keren en kunnen we lekker blijven meedoen. Volgende afspraak komende zondag in en tegen Gastel, die het voorgaand jaar in de 4e klasse al goed voor elkaar hadden.

Scoreverloop:

1-0 Pieter (assist Bart)
2-0 Bart (penalty)
2-1 Halsteren 3
2-2 Halsteren 3
2-3 Halsteren 3
3-3 Maikel (assist Michael P.)

FvN-punten:
5: Pieter: houdt het moordende tempo in de 5e klasse alleen maar vol door het weekend na een wedstrijd op vakantie te gaan
4: Jesper: probeert een uittrap van Kevin met zijn achterhoofd aan te nemen
3: Christ-Jan: toont zich solidair met Halsteren door ook zijn broekje te vergeten
2: Joost: fit genoeg voor Oktoberfesten is fit genoeg om binnenkort voor een helft terug te gaan keren
1: Kevin: het laatste vrijgezelle puntje wat je binnen kunt slepen, geweldige trouwdag en huwelijksreis gewenst
Lees verder | Auteur: Maikel | 10 oktober 2017 | 0 Reacties

1-10-17 CLUZONA 4 - DUBBELDAM 4: 3-0

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, de volgende wedstrijd in de 5e klasse stond op het programma. Wel wat mankementen in het team:

- De coach had vanuit het bos in het Ossekopke het scoreverloop van de vorige wedstrijd via de app gade geslagen en is direct doorgegaan waar hij de avond ervoor gebleven was. Een week later zoekt men hem nog in de Ruchpense bossen....

- De scheidsrechter besloot om diezelfde reden dat hij kramp zou krijgen in zijn tong als hij zo vaak moest fluiten voor een doelpunt, dus smeekte zijn werk om op zondag eens een keertje wat te mogen komen doen

- De blessure van Michael G. bleek ernstiger te zijn dan gedacht, dus die mist de komende wedstrijden in het hart van de defensie

- Pieter had tactisch gekozen voor een weekendje Eurodisney, zodat hij tegen de eerste van de drie clubs uit Dordrecht niet het risico zou lopen om het duel aan te moeten gaan met een vader van één van de kinderen uit zijn klas. (It's a small world after all.....)

- Een paar spelers zijn (half) geblesseerd, maar gezien het dreigende tekort aan spelers zijn zij wel aanwezig voor de fysieke en evt mentale steun, hulde hiervoor!!

Na de motiverende toespraak van Dirk in de kleedkamer, dit was ongeveer de grootste hoeveelheid tekst die ik hem ooit heb horen uitspreken tegen zijn teamgenoten voorafgaand of tijdens een wedstrijd, gingen we vol moed naar Veld 3, alwaar het iets te lange gras op ons lag te wachten.
Een betere warming up en een "stand in" scheids waren de laatste ingrediënten van het schouwspel wat komen zou.

Dubbeldam 4 beschikte over een paar forse kerels en ze vonden elkaar prima. Wij waren echter fel genoeg om ze het voetballen lastig te maken en hierdoor strandde elke combinatie op ergens tussen de middenlijn en de 16. Dus echt gevaarlijk werden ze niet. Zelf werd er goed de rust bewaard en probeerden we er voetballend iets van te maken. Dit resulteerde regelmatig in een goed lopende aanval met een uitblinkende Patje die goed een bal bij zich wist te houden en regelmatig 1-2 spelers zijn hakken liet zien.

Na ca 20 minuten iets gelijk opgaand spelverloop zonder echt grote kansen was daar een bevrijdende 1-0! Een heerlijk stukje combinatievoetbal vanuit achteruit waarbij Richard na een één-twee met Patrick met een fenomenale dieptepass met het linkerbeen Bart alleen voor de keeper zette. Hij faalde niet en er kon weer gejuicht worden op de Wouwse velden.

Niet heel lang erna werd het harde werken en doorzetten wederom beloond. Christ Jan, die al een paar keer het bloed onder de (teen)nagels van de grote spits had gehaald (waarschijnlijk soms letterlijk) wist met goed doorzetten en een net-niet overtreding de bal te veroveren op eigen helft. Hij bediende Dennis die op zijn beurt Bart langs de zijlijn wegstuurde. Die was vele malen sneller en gelukkig stond Patje al te zwaaien voor de goal, een afgemeten lage voorzet was dus voor het intikken. 2-0

Dubbeldam kwam nog steeds niet veel verder dan de 16, af en toe een aardige poging combinatie, maar of het nu het lange gras was of onze felheid, steeds lukte hetgeen niet wat ze in gedachten hadden en dit leidde al tot voldoende frustratie. Onze slidings op het middenveld hielpen daar aardig aan mee en zodoende konden ze niet echt gevaarlijk worden.

Het werd zelfs nog erger voor ze toen Dennis vanaf de middenlijn door Bart werd weggestuurd naar de linkerhoek. Heel Cluzona en ook heel Dubbeldam keken met spanning of Dennis de bal zou halen, behalve Maikel A. Die sloop op zijn gemak richting de 2e paal in goed vertrouwen dat Dennis zijn werk zou doen. Dit vertrouwen werd beloond en na goede actie gaf Dennis de bal voor en kon de enorm vrij staande Maikel precies uitmeten waar hij de bal zou gaan raken. Hij besloot voor het hoofd te gaan en bam, daar lag de 3-0 in het netje...

Met deze score en geen vuiltje aan de lucht achterin konden we aan de thee.
De benodigde wissels werden uitgevoerd voor de tweede helft die eigenlijk niet zoveel van bijzonders was. Sterker nog, voor we het wisten blies de scheids al op zijn fluit voor het eindsignaal. Prima uit gevoetbald zullen we maar zeggen, beide teams kregen in de tweede helft geen echte kansen. Wel liet Dubbeldam iets zien van het karakter van "boven de rivieren" door elkaar eens goed verrot te schelden, omdat waarschijnlijk niets lukte zoals ze in gedachten hadden.

Een heerlijke pot met goed voetbal en veel inzet die ons vertrouwen zou moeten geven voor een aantal wedstrijden dit seizoen. Met deze wedstrijd in de schoenen kunnen we in elk geval concluderen dat we niet onterecht vorig jaar kampioen zijn geworden en hier prima zouden moeten mee kunnen. Al zal dit de ene week meer moeite kosten dan de andere week. Komende weken de op papier zware tegenstanders, maar goed, we kunnen ze maar gehad hebben....

Scoreverloop:
- Bart 1-0 (assist Richard)
- Patrick 2-0 (assist Bart)
- Maikel 3-0 (assist Dennis)

FvN Punten
5 ptn: Christ Jan wordt al 3 wedstrijden achter elkaar "Man of the Match" in de voetbal app. Niet dat ook maar iemand twijfelt aan zijn kwaliteiten, maar dit riekt naar belchinezen...

4 ptn: Patje, als je in zo'n goede vorm verkeerd kunnen we dat alleen maar toejuichen. Bij deze wat aanmoedigingspunten

3 ptn: Michael G, heeft er zo de balen in dat hij tegenwoordig naar de Lyceumlaan moet om daar les te geven, dat hij goed gebruik maakt van zijn opgelopen blessure en op school aangeeft dat er alleen op de Bovendonk voldoende hoge lessenaars staan waar hij met zijn been horizontaal kan les geven

2 ptn: Eric V werken op zondag ja??

1 punt: Dirk Jan spreekt het gehele team bemoedigend toe voorafgaand aan de wedstrijd en zie het resultaat. Ook voor jou een aanmoedigingspuntje
Lees verder | Auteur: Richard | 02 oktober 2017 | 0 Reacties

24-9-17 INTERNOS 4 - CLUZONA 4: 11-3

24-9-17 Internos 4 - Cluzona 4: 11-3Soms zegt 1 plaatje veel meer dan 1000 woorden.....

Scoreverloop:

Internos 4: heul veul.....

Pieter 2
Patrick 1

FvN Punten

Dit is in zo'n pot een lastige, maar ondanks dat er een fors kwaliteitsverschil was , zijn we het er allemaal ook over eens dat de instelling, zeker bij aanvang, niet die van een kampioen was.

Om die reden:
Iedereen: 5 punten

(dan komen sommige mensen ook eens boven de 3 ptn uit aan het eind van het seizoen)
Lees verder | Auteur: Richard | 02 oktober 2017 | 0 Reacties